Kurs

Feelgoodhelg i Höga Kusten

Om kursen

Längdskidåkning och grym mat i skönt sällskap

Ser du fram emot en helg med skidåkning i en lugn miljö tillsammans med några andra sköningar som sällskap? Är du dessutom intresserad av att få mer kunskap om hur du kan göra enkel, god och energirik mat och hur man får in det i livspusslet? Då kan du hänga med på Feelgoodhelgen i Härnösand i vinter.
Vi bor på anrika Villa Fridhem med ett stenkast till spåret. På dagarna åker vi skidor och tränar teknik. Du kommer lära dig mer om den klassiska åkningen, både teoretiskt men framförallt praktiskt ute i spåret. Såklart kommer vi även åka en hel del skidor där du får nöta in dina nya kunskaper som du sen tar med dig hem i din egen träning.
På eftermiddagen återhämtar vi oss med en skön bastu och för den som törs blir det ett dopp i havet. Bra för kropp o själ!
Bra mat är viktigt för att vi ska må gott och fylla på energiförråden. Kocken Sara guidar oss med tips och råd om hur vi kan planera och få in god och enkel mat i livspusslet. På lördagkväll fixar vi middagen tillsammans i stora köket som vi sen avnjuter tillsammans med passande dryck.

Upplägg för helgen

Fre 
12.00 Incheckning och lunch
13.30-15.30 Skidåkning pass 1
16-17.30 Dusch och bastu vid havet
18.00-19.00 Vila
19.00 Middag

Lör
7.00 Vi väcker kroppen med mjuka rörelser
7.30 Frukost
9.30-11.30 Skidåkning pass 2
12.00 Lunch
14.00-16.30 Skidåkning/Promenad pass 3, långpass
16.30-18.00 Dusch och bastu vid havet
18-19 Gemensam matlagning 3-rätters middag
19.00 Lyxmiddag 

Sön
7.00 Vi väcker kroppen med mjuka rörelser
7.30 Frukost
9.30-11.30 Skidåkning pass 4
12.00 Lunch och avslut

Info

Datum: Fredag 14/2 12.00 – sön 16/2 13.00
Boende: Villa Fridhem, Härnösand Höga Kusten
Kostnad: 4295:- (En bokningsavgift 500:- tas ut i anslutning till anmälan. Totala summan betalas därefter senast 15/1 2020)
Utrustning: Skidor, stavar och pjäxor. Träningskläder 2 ombyten, sköna kläder mellan passen.
Instruktör:
Susanne Lindehall skidcoach,
ledare för Svenska skidförbundets barnläger, tränare i Bondsjöhöjdens IK skidor, tidigare längdskidåkare på elitnivå. Tävlat inom landsvägscykling veterannivå, genomfört en Ironman.

Sara Hugg
Kökschef på Svartviks Herrgård Sundsvall, 20 års erfarenhet inom restaurang och kök, kock för Svenska längdlandslaget under 2019, tidigare landslagsåkare inom längdskidåkning

 

Innehåll:

  • 4 st skidpass klassisk åkning
  • 2 lugna morgonpass med mjuka rörelser för att väcka kroppen inför dagen.
  • Kunskaper om hur vi kan laga enkel mat med bra kvalitet. Hur kan vi förbereda och planera måltiderna så att vi får i oss tillräckligt med energi? Kocken Sara kommer med tips och råd. Vid lördagens middag lagar vi maten tillsammans under Saras vägledning.
  • Helpension
    • Fredag lunch och middag inkl dryck med eller utan alkohol
    • Lördag frukost, lunch och 3-rätters middag inkl. dryck med eller utan alkohol
    • Söndag frukost och lunch
  • Boende vid havet och intill skidspår på anrika Villa Fridhem i Härnösand.
  • Gemensam matlagning av 3-rättersmiddag med guldkant på lördagkväll. Sara ger oss sina bästa tips för härlig måltid.

 

Dela gärna kursen
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Kursanmälan